Om oss

Vi som bor på Rottorp och driver islandshästgården heter
Marie-Louise Persson, allmänt kallad för "Märtha" och Magnus Hedén. Vi bor här tillsammans med våra söner Erik och Gustaf.

Jag ,"Märtha" har hållit på med hästar mer eller mindre sedan barnsben. Träffade Islandshästen på Island 1994 och blev fast. Åkte tillbaka till Island för att arbeta med hästar ett flertal gånger.

Jag började utbilda mig i SIF´s regi, blev C-tränare 1997 och B-instruktör något år senare. Har under åren fortsatt at utbilda mig inom SIF`s regi samt läst pedagogik på Strömsholm med målsättning att bli ridindtruktör. Sedan 2011 är jag diplomerad A-instruktör och lokalklubbsdomare. Har alltid varit intresserad av ryttarens sits och balans och för att bredda min instuktörskunskap är jag sedan 2010 instruktör i Centrerad ridning nivå 1. Jag har tidigare tävlat på nationell nivå och har säsongen 2017 tagit upp mitt tävlande igen.
Under 2014-2016 har jag varit landslagsledare för det välmeriterade Svenska Islandshästlandslaget.

Magnus kom in i bilden 2002 och var då rädd för hästar. Nu delar vi häst intresset tillsammans. Vi arrenderade stallet på Herresta Säteri ett par år innan vi köpte gården Rottorp som ligger ca 10 min från Strängnäs. Här håller vi på att bygga upp en ridanläggning med inackorderingar, ridundervisning, ridläger, träningsverksamhet, avel och unghästbeten. Jag står för ridundervisning och träning och Magnus har hand om det praktiska.